CyberGhost

CyberGhost

18 kr/md
9.2

Sekretess och säkerhet

9.0/10

Funktioner

9.0/10

Hastighet och prestanda

8.5/10

Värde för pengar

10.0/10

Användarvänlighet

9.5/10

Pros

  • Du får ett riktigt bra månadspris jämfört med flera konkurrenter om du tecknar ett längre abonnemang
  • Du får en riktigt stark säkerhetslösning med CyberGhost VPN med kryptering av militär klass CyberGhost VPN har en mycket strikt policy för ingen loggning och VPN-leverantören tar din integritet på största allvar. Något företaget visat genom att flytta till ett land där de inte omfattas av lagstiftning som kan tvinga dem att lämna över information om sina användare
  • Du får tillgång till dedikerade servrar som är optimerade för streaming
  • Du får tillgång till mycket stabila och snabba servrar i Europa och USA

Cons

  • En märkbar nedgång i hastigheter upplevdes på servrar utanför Europa och USA
  • VPN-klienten i sig är inte särskilt trevlig att titta på och lite förvirrande
  • CyberGhost erbjuder bara en 24-timmars gratis provperiod, så det är mycket svårt att testa VPN-lösningen innan ett köp

Vad vi fann för och emot att använda CyberGhost VPN

Här är en snabb översikt över de positiva och negativa aspekterna av CyberGhost VPN

CyberGhost VPN är erkänt som en av de äldsta VPN-leverantörerna på marknaden, och med en användarbas på över 20 miljoner användare världen över är det också en av de större VPN-leverantörerna. CyberGhost VPN ligger ändå lite efter de allra största leverantörerna på marknaden. Detta trots att de har ett mycket gott rykte bland användarna. Är det något som gör att CyberGhost VPN inte riktigt kan mäta sig med de största namnen i branschen?

Var inte rädd för din säkerhet med CyberGhost VPN

Denna VPN-leverantör tar din säkerhet på stort allvar och VPN-anslutningen använder stark 256-bitars AES-kryptering som är i nivå med säkerhetsstandarder som godkänts av den amerikanska militären.

VPN-anslutningen har alltså en mycket bra position för att skydda sina användare när de är online. Dessutom garanterar en automatisk kill-switch att om anslutningen till en VPN-säkerhetsserver skulle gå förlorad kommer programmet automatiskt och omedelbart att stänga av internetanslutningen, så att du inte riskerar att vara oskyddad på nätet. Sedan är det bara att starta om VPN-anslutningen så att du kan fortsätta använda internet och samtidigt vara väl skyddad.

CyberGhost VPN gör allt för att skydda din integritet

VPN-leverantören grundades ursprungligen i Tyskland, men när tysk lagstiftning plötsligt började hota VPN-leverantörens kunders integritet beslutade man sig för att flytta företaget till Rumänien, där det inte finns några lokala lagar som kräver insyn i människors internetanvändning.

Detta är ett bra tecken på att CyberGhost VPN inte kompromissar med sina användares integritet. VPN-leverantören har faktiskt en strikt policy om att inte logga och lovar användarna att leverantören inte lagrar någon personlig information, information om besökta webbplatser, använda servrar eller tid som spenderas på nätet. CyberGhost VPN presterar alltså mycket bra när det gäller din säkerhet och integritet – de två viktigaste punkterna för en VPN-leverantör.

Stort servernätverk med dedikerade servrar

Bra säkerhet och ett gediget integritetsskydd är bra, men hastigheten och den tillgängliga bandbredden måste också vara bra för att VPN-anslutningen ska vara användbar överhuvudtaget. Så sent som 2018 genomförde VPN-leverantören en stor utökning av sitt servernätverk, vilket resulterade i tillgång till över 3 000 servrar runt om i världen i 60 länder (i skrivande stund är det bara NordVPN som kan överträffa detta antal servrar). Det är en enorm ökning med 150 procent jämfört med föregående år, och naturligtvis finns det även servrar i Sverige.

Den stora expansionen av servernätet har också lett till att det finns särskilda servrar för streaming. Om du till exempel vill titta på amerikanskt Netflix-innehåll har CyberGhost VPN flera dedikerade servrar som är särskilt lämpade för detta ändamål. Samma sak gäller för streamingtjänster som BBC iPlayer, Hulu, HBO och många fler, vilket gör det både enkelt och snabbt att börja streama.

Hastigheten måste också vara rätt

En VPN-anslutning ger i allmänhet en något långsammare internetanslutning på grund av de många säkerhetsåtgärder som skickar din internettrafik på vissa omvägar för att skydda dig. Men därför bör hastigheten fortfarande vara acceptabel och användbar för det syfte du har i åtanke som användare.

Och med en VPN-anslutning från CyberGhost VPN kommer du inte att uppleva några hastighetsproblem som fullt ut kan konkurrera med konkurrenterna. Varken streaming eller spelande är något problem via VPN-anslutningen, som är tillräckligt stabil för att klara av dessa uppgifter under längre perioder. Och som en trevlig bonus är det oftast väldigt snabbt att ansluta till en server.

Den enda kritiken mot hastigheten är att den kan vara lite långsammare när du använder servrar utanför Europa eller USA. Hastighetsminskningen är inte så allvarlig att den gör VPN-anslutningen oanvändbar – långt därifrån. Men det finns en märkbar skillnad. Det finns dock inget som hindrar streaming i Full HD eller onlinespel.

Pris och kvalitet går bra ihop

Om du tittar på priset för CyberGhost VPN är det riktigt bra om du binder dig för en längre tid. Priset för en månadsabonnemang är 70 kronor, men som sagt finns det mycket att spara om man tecknar ett längre abonnemang. Här kan priset vara så lågt som 25 kronor per månad.

Detta är ett mycket bra pris för en mycket bra VPN-lösning. Det är inte det billigaste på marknaden, men när du tar hänsyn till säkerheten, integriteten, det stora antalet dedikerade servrar och den generellt sett goda hastigheten är det definitivt ett av de bättre priserna för en VPN-lösning på marknaden.

Priset blir bara bättre av att du kan använda tjänsten på upp till sju enheter samtidigt. Detta är mycket imponerande och ofta något som du måste betala extra för hos andra leverantörer. CyberGhost VPN erbjuder dessutom en unik 45-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Det innebär att du kan använda VPN-tjänsten gratis i upp till 45 dagar, men ändå få tillbaka alla dina pengar om du inte är nöjd med din VPN-anslutning.

CyberGhost VPN kan verkligen konkurrera med de stora leverantörerna på marknaden

Den här VPN-lösningen kan definitivt konkurrera med de största och mest kända aktörerna på marknaden, eftersom leverantören levererar riktigt bra säkerhet, en strikt policy utan loggning som skyddar din integritet och har ett stort servernätverk med stabila och snabba servrar. Programvarans utseende är inte det mest imponerande eller attraktiva, men det är mer en estetisk detalj än att det stör användbarheten. Och hastigheterna sjönk märkbart när man kom bort från servrar i Europa eller USA.

Ett bra pris, stabila servrar och dedikerade funktioner för till exempel Netflix gör CyberGhost VPN till en riktigt bra VPN-tjänst som lätt kan hålla jämna steg med de största konkurrenterna.

Skriv en kommentar