Hide.me

Hide.me

Gratis
9.1

Sekretess och säkerhet

9.0/10

Funktioner

9.2/10

Hastighet och prestanda

9.3/10

Värde för pengar

9.5/10

Användarvänlighet

8.5/10

Pros

  • Du får tillgång till ett stort servernätverk
  • Du får en riktigt stark säkerhetslösning med Hide.me, med kryptering på en nivå som används av stora internationella banker
  • Praktiskt taget alla servrar P2P-kompatibla
  • Du kan använda VPN-anslutningen på upp till fem enheter samtidigt

Cons

  • Hide.me har stora problem med att komma runt geoblockering – särskilt med Netflix USA och BBC iPlayer
  • VPN-klienten i sig kan vara mycket förvirrande och svår att använda för nybörjare
  • Hide.me har en strikt policy för ingen loggning, men företaget är föremål för order från erkända domstolar och juridiska organ. Därmed går Hide.me med på att lämna över information, men de understryker samtidigt att de enkelt kan göra detta, då de inte lagrar någon information, och hela denna situation leder till en hel del osäkerhet kring hur mycket Hide.me loggar

Vad vi fann för och emot användningen av Hide.me

Här finns en snabb översikt över positiva och negativa inslag i Hide.me

Hide.me är en VPN-leverantör från Malaysia som har funnits på marknaden sedan 2011, vilket ger dem en stor erfarenhet. Hide.me har en bra servertäckning, en bra säkerhetsnivå och ett bra skydd för din integritet. Hide.me erbjuder en kostnadsfri och två betalda planer, där deras Premium-plan är lite dyrare.

Säkerheten är som den ska vara på Hide.me

Med hide.me har du många valmöjligheter när det gäller vilket krypteringsprotokoll du vill använda. SSTP, OpenVPN, PPTP, L2TP/IPsec, IKEv1 och SoftEther är alla tillgängliga, och kryptering upp till AES 256-bitars kryptering är möjlig, vilket ger dig en mycket god säkerhet i nivå med den som används av banker.

Ytterligare säkerhetsfunktioner inkluderar skydd mot DNS-läckage, IP-läckage och IPv6-läckage. En VPN-anslutning via Hide.me har också en automatisk kill-switch som omedelbart stänger av internetanslutningen när den upptäcker att VPN-anslutningen inte längre är aktiv. Detta förhindrar att du fortsätter att använda nätverket i ett tillstånd som kan utgöra en säkerhetsrisk.

Hide.me ställer höga krav på sig själv när det gäller användarnas integritet

Hide.me har en mycket strikt policy om att inte logga, vilket förbjuder VPN-leverantören att lagra någon information om sina användare. Ingen information lagras om besökta webbplatser, poster, nedladdningar och uppladdningar, anslutningsloggar, tidsstämplar eller något annat.

Hide.me uttrycker dock att det kommer att följa order från auktoriserade och accepterade domstolar och rättsliga organ som kan ha en rättslig rätt mot företaget. Men eftersom det är ett företag som är baserat i Malaysia är det en mycket begränsad grupp. Och även om detta skulle hända och Hide.me skulle dela med sig av sitt serverinnehåll, skulle det inte finnas någon information som skulle vara användbar.

Här skulle det ha varit trevligt med en undersökning av en oberoende tredje part som kunde bekräfta eller förneka Hide.me:s påståenden och bevisa om de verkligen håller vad de lovar i sina policyer och förfaranden. Andra VPN-leverantörer som NordVPN, VyperVPN och TunnelBear har fått sådana oberoende studier utförda för att understryka sin trovärdighet.

Hide.me ger bra hastighet och solid täckning

Hide.me har en mycket stabil anslutning till sina VPN-servrar, och konsekvent höga hastigheter levereras över hela linjen. Naturligtvis får du bäst resultat med servrar som ligger nära varandra, men de amerikanska servrarna håller en riktigt bra nivå när det gäller hastighet. Dessutom är hastighetsförlusten endast liten när servrar som ligger längre bort, till exempel i Asien, används.

VPN-leverantören har ett utmärkt nätverk av servrar med cirka 1 400 servrar spridda över hela världen i 55 länder, så det borde finnas gott om servrar att välja mellan. Det finns dock ett oproportionerligt stort antal servrar i USA jämfört med resten av världen.

Å andra sidan är det faktum att Hide.me endast använder privata servrar en stor fördel. Det vill säga servrar som de själva äger och förvaltar. Detta bidrar till ökad säkerhet, eftersom det inte kräver att en tredje part deltar i hanteringen av användarnas datatrafik. Dessutom säkerställer det också en högre hastighet, eftersom servrarna används uteslutande av Hide.me:s VPN-anslutningar och inte “slösar bort” kraft på andra saker.

Bra för nedladdning. Problem med streaming

Nästan alla servrar i Hide.me:s nätverk av servrar är kompatibla med P2P-fildelning, så här kan du verkligen dra full nytta av den goda hastigheten på servrarna. Den höga hastigheten är också optimal för att strömma filmer och serier i Full HD-upplösning. Det finns bara ett problem med detta.

De flesta VPN-leverantörer säger att de kan kringgå alla typer av geografiska blockeringar, och Hide.me säger detsamma. Problemet här är dock att du visserligen kan kringgå geografiska blockeringar med VPN-anslutningen från Hide-me, men att det ofta inte fungerar. Särskilt på de mer väl skyddade geografiska blocken, som Netflix USA och BBC iPlayer i Storbritannien. Detta är naturligtvis ett problem för Hide.me, eftersom många använder en VPN-anslutning för att kringgå geografiska blockeringar på streamingtjänster.

En gratisversion finns tillgänglig

Hide.me erbjuder två olika typer av VPN-anslutningar: gratis VPN och Premium.

VPN-leverantörens kostnadsfria plan är faktiskt en av de bättre på marknaden och ger användarna upp till två GB data per månad om de väljer att registrera sig med sin e-post. Om du däremot inte registrerar dig med din e-post har du bara 500 MB data att tillgå. Samtidigt får du i båda fallen bara tillgång till fem servrar och du kan bara använda en enhet. Med tanke på detta är detta dock ett utmärkt sätt att testa VPN-anslutningen noggrant innan du eventuellt beslutar dig för att köpa den

Premium-planen är den plan som du måste betala för. Men i gengäld får du en obegränsad mängd data att använda. Dessutom kan du använda VPN-anslutningen på upp till fem enheter samtidigt. Det finns också en 14-dagars återbetalningsperiod, men tänk på att den kräver att du inte har använt en betydande mängd överföringsdata. Vad detta betyder exakt är inte förklarat någonstans, och det gör denna returpolicy mycket suspekt.

Hide.me VPN är en snabb och mycket anpassningsbar VPN-lösning för erfarna användare

Med denna VPN-lösning får du en mycket snabb VPN-anslutning som ger tillgång till ett stort antal servrar över hela världen som kan ge en mycket tillförlitlig användning och anslutning. Om du är en erfaren användare av VPN-anslutningar kommer du att hitta många användbara funktioner och anpassningsmöjligheter hos Hide.me. Om du däremot inte har så stor erfarenhet av att använda VPN-anslutningar kan alla dessa alternativ verka lite överväldigande.

Men trots hur snabb och stabil VPN-anslutningen är bör det nämnas att du med den här VPN-tjänsten kan få stora problem med att komma åt de streamingtjänster som har den bästa geografiska blockeringen. Och för många är detta en brytningsfaktor. Om du kan bortse från detta, eller om du inte är särskilt intresserad av streaming, är Hide.me med sina höga hastigheter och sitt goda P2P-stöd definitivt värt att överväga. Men överväg en tvåårig prenumeration. Faktum är att det finns mycket att spara här, och VPN-lösningen går från att vara mycket dyr till att bli en rimlig mellanklasslösning. Och du kan alltid prova VPN-lösningen innan du köper gratisversionen.

Skriv en kommentar