NordVPN

NordVPN

24 kr/md
9.8

Sekretess och säkerhet

9.5/10

Funktioner

10.0/10

Hastighet och prestanda

9.5/10

Värde för pengar

10.0/10

Användarvänlighet

10.0/10

Pros

  • Du får tillgång till ett enormt servernätverk som är P2P-kompatibelt, bra för att kringgå geo-block och bra för streaming
  • Du får måske mDu kanske får den bästa säkerhetslösningen på marknaden med NordVPN, som låter dig använda dubbel krypteringarkedets bedste sikkerhedsløsning med NordVPN, der lader dig bruge en dobbeltkryptering
  • NordVPN har en mycket strikt policy för ingen loggning och VPN-leverantören tar din integritet på största allvar. Något företaget visade genom att låta en oberoende tredje part granska deras policyer, system och rutiner, där ingenting hittades
  • Du får tillgång till mycket stabila och snabba servrar

Cons

  • Det finns ingen officiell oändlig bandbredd
  • Det kortbaserade användargränssnittet kan vara problematiskt och irriterande att använda

Vad vi fann för och emot att använda NordVPN

Här är en snabb översikt över de positiva och negativa aspekterna av NordVPN.

NordVPN kallas ofta för den bästa VPN-lösningen på marknaden, men är det verkligen så? NordVPN ger dig tillgång till över 5 400 servrar i 61 länder över hela världen, och du kan använda NordVPN på Windows, Mac, Linux, Android, iOS med mera. NordVPN levererar alla funktioner du kan förvänta dig, och dessutom tillåter VPN-leverantören åtkomst för sex olika användare samtidigt.

Säkerheten är av högsta kvalitet

Användningen av VPN-anslutningar har ökat betydligt under de senaste åren, vilket är förståeligt. Övervakning, spårning och osäkerhet när man surfar på nätet har ökat under en längre tid. Det är därför vi också sätter säkerheten i första rummet.

En VPN-anslutning skyddar din personliga information genom att kryptera all data som skickas fram och tillbaka mellan internet och din dator, telefon eller surfplatta. Och när det gäller säkerhet är det tydligt att NordVPN vet vad de gör.

NordVPN använder en mycket säker 256-bitars AES-kryptering (Advanced Encryption Standard) som använder en kontinuerlig ersättning av 3072-bitars Diffie Hellman-krypteringsnycklar. Detta innebär att en ny och unik krypteringsnyckel används för varje session

Så om krypteringen mot all förmodan skulle brytas, gäller det bara för en enda session. Vid nästa session används en helt ny krypteringsnyckel och du är skyddad igen. OpenVPN-apparna använde en uppdaterad AES-256-GCM-kryptering, vilket innebär att NordVPN är bara ett snäpp bättre än många av konkurrenterna.

Ett dubbelt VPN-system innebär att trafiken över VPN-anslutningen först krypteras och säkras på en säkerhetsserver och sedan passerar genom en andra säkerhetsserver

Detta är egentligen ganska onödigt med tanke på den redan mycket starka krypteringen, men om du verkligen vill vara på den säkra sidan är det en trevlig extra säkerhetsfunktion. Överföringshastigheten kan dock påverkas om du väljer att använda det dubbla VPN-systemet.

Inte en utan två automatiska kill switchar skyddar dig genom att automatiskt koppla bort din internetanslutning om du plötsligt förlorar anslutningen via NordVPN. Den ena stänger av själva internetanslutningen och den andra stänger av de utvalda appar och program som använder internetanslutningen

Detta säkerställer att du inte riskerar att förlora dina personuppgifter om VPN-anslutningen plötsligt avbryts.

NordVPN tar skyddet av din integritet på största allvar

NordVPN Anmeldelse
NordVPN använder en funktion som kallas Onion over VPN. Det innebär att VPN-anslutningen först leds över NordVPN:s eget nätverk och därifrån till Onion-nätverket, som är en oberoende anonymitetstjänst, för att slutligen hamna på den önskade webbplatsen. Detta ger dubbelt skydd, vilket i sin tur minskar hastigheten något. Du använder den automatiskt om du väljer att använda en av NordVPN:s dedikerade Onion over VPN-routrar, och det gör det praktiskt taget omöjligt att spåra något tillbaka till dig.

Internt i själva programmet finns en mycket strikt loggfri policy, vilket innebär att varken programmet självt eller företaget bakom det lagrar någon information om din internetanvändning. Den enda information som NordVPN lagrar är den kontaktinformation som du anger när du anmäler dig. En rapport från Price Waterhouse Cooper från 2018 visade att NordVPN verkligen inte lagrar några uppgifter om sina användares rörelser på nätet.

Även när det gäller snabbhet saknas ingenting

Att skydda din integritet på nätet och skydda din konfidentiella information är helt klart det viktigaste när det gäller att använda en VPN-anslutning. Men allt detta verkar plötsligt vara irrelevant om hastigheten är för låg.

NordVPN har många servrar över hela världen, vilket är bra eftersom det ibland kan uppstå problem med att ansluta till en specifik server. I så fall är det bra att det finns många andra att välja mellan. När du väl hittar en server att ansluta till brukar VPN-anslutningen fungera mycket bra. NordVPN klarar sig också bra i hastighetstesterna med mycket begränsade nedgångar i överföringshastigheten mellan servrarna.

NordVPN är perfekt för Netflix och nedladdningar

När det gäller innehåll som blockeras via geografisk blockering brukar Netflix i USA vara standard för hur svårt det är att kringgå denna blockering. Men för NordVPN är detta inget problem. Det innebär också att du kan använda den för att se svensk tv utomlands.

NordVPN har ingen officiell gräns för hur mycket bandbredd du har tillgänglig, vilket innebär att VPN-anslutningen lätt kan användas för att ladda ner stora mängder data. Dessutom är VPN-anslutningen P2P-kompatibel, vilket innebär att den kan användas för torrentnedladdningar. Den smarta VPN-anslutningen omdirigerar automatiskt användaren till en P2P-server om den upptäcker att användaren försöker starta en P2P-aktivitet.

Som nämnts finns det ingen officiell bandbreddsgräns, men den är inte oändlig, och NordVPN har vad de kallar Fair Use, vilket gör det möjligt för företaget att ingripa om de upptäcker att användaren belastar företagets infrastruktur på ett orimligt sätt eller mycket hårt. Därför rekommenderas att man använder anslutningen med sunt förnuft.

Du kan använda NordVPN på en mängd olika system

NordVPN har gjort det enkelt att använda VPN-anslutningen på praktiskt taget alla enheter och system. Från Mac, Linux och Android till webbläsarproxies för Chrome, Safari osv. Det finns en detaljerad guide för detta. Företaget har skapat över 50 handledningar som gör det otroligt enkelt att installera NordVPN på just din enhet. Dessa guider är mycket detaljerade, vilket de behöver vara, eftersom det kan vara lite svårt att ställa in allt första gången. Därefter sker hela processen automatiskt.

Förklaring av Nord VPN:s prisstruktur

I stort sett alla VPN-leverantörer har priser där du kan spara pengar om du tecknar ett flerårigt avtal. Många har följande planer: 3 år, 2 år, 1 år och månadsvis. Detta är också fallet med denna leverantör. Vi har listat deras priser för 2022 här:

  • 3 års abonnemang (mest populärt): pris = 23 kr/månad
  • 2-årig plan: pris = 30 kr/månad
  • 1 års abonnemang: pris = 47 kr/md
  • månadsvis: pris 81 kr/md

Med ett treårigt abonnemang sparar du därför upp till 70 % jämfört med det dyraste abonnemanget, där du betalar månadsvis.

För varje plan har kunderna 30 dagars full returrätt.

Du kan betala med alla större kreditkort och en rad andra betalningsmetoder – se bilden nedan:

betaling-pris-nord-vpn

NordVPN rekommenderas starkt

Detta är en VPN-anslutning som är idealisk för streaming och nedladdning. De många servrarna och den höga bandbredden innebär att VPN-anslutningen enkelt kan hantera de svåraste geoblockeringarna på webben, samtidigt som du inte behöver oroa dig för att ladda ner tillräckligt med data för att titta på en hel säsong av din favoritserie på en dag

Överföringshastigheterna är mycket bra och generellt sett mycket stabila, och även om det ibland kan ta lite tid att ansluta till en server eller hitta en server som faktiskt fungerar, fungerar VPN-anslutningen felfritt när du väl har gjort det.

Skriv en kommentar