Private Internet Access

Private Internet Access

87 kr. /md.
9.5

Sekretess och säkerhet

9.3/10

Funktioner

9.5/10

Hastighet och prestanda

9.9/10

Värde för pengar

9.5/10

Användarvänlighet

9.5/10

Pros

  • PIA er forsynPIA är utrustad med flexibla krypteringsinställningar där du kan välja bland de säkraste krypteringschiffrorna i världenet med fleksible krypteringsindstillinger, hvor du kan vælge mellem de mest sikre krypteringscifre i verden
  • PIA har en mycket strikt nollloggpolicy och din integritet är deras högsta prioritet
  • PIA har ett nätverk av VPN-servrar som är optimerade för anslutningshastigheter på 10 Gbps

Cons

  • Det kan finnas problem med att streama amerikanska Netflix
  • Den månedlige pris eMånadspriset är ganska dyrt. Du kan dock komma runt detta genom att teckna ett långtidsabonnemangr ret dyr. Dog kan du komme udenom dette ved at tegne et længerevarende abonnement

Vad vi fann för och emot användningen av Private Internet Access

Överst på denna sida kan du se en sammanfattning av flera positiva och negativa faktorer för Private Internet Access (PIA). PIA kallar sig “världens mest betrodda VPN-tjänst” och skriver att de är “integritetsexperter med en erfarenhet av att sätta integriteten först”. Men är det verkligen så?

PIA har över 10 års erfarenhet av VPN-branschen. De har servrar i 84 länder runt om i världen, och fler tillkommer hela tiden. Dessutom har de sett till att de alltid har gott om både inhemska och utländska servrar.

Det är möjligt att använda PIA på alla populära enheter och operativsystem som Android, Android TV, iOS, Windows, macOS, spelkonsoler och så vidare. Samtidigt kan PIA användas på upp till 10 enheter samtidigt.

Hög säkerhet och flexibla krypteringsalternativ

PIA är en slags säkerhetsbuffert mellan din enhet och de webbplatser eller appar du ansluter till. Med PIA får du ett extra skydd eftersom deras VPN krypterar all internetkommunikation som kommer från din enhet

Detta innebär att dina personuppgifter inte kan läsas av olika tredje parter, t.ex. internetleverantörer, nätverksadministratörer och andra.

Standardinställningarna i PIA är mycket effektiva när det gäller att skydda dina data. Om du är en erfaren användare har du dock möjlighet att optimera krypteringsinställningarna för din VPS om du vill

Du kan välja mellan 128-bitars eller 256-bitars AES som krypteringskiffer. Detta är världens säkraste krypteringsalgoritmer och används bland annat av regeringar och underrättelsetjänster.

Dessutom använder PIA VPN-protokoll med öppen källkod, så du får en hög nivå av öppenhet och säkerhet.

Din integritet är av största vikt hos PIA

På PIA har din integritet högsta prioritet. De anser faktiskt att varken kontrollerande myndigheter eller cyberbrottslingar ska kunna spåra dig på nätet. De skyddar allt från din identitet till din plats och det innehåll du tittar på.

PIA har en strikt loggfri policy. Det innebär att de inte loggar ditt namn, din internettrafik eller någon annan information om din VPN-användning. PIA har faktiskt fått tillgång till domstolshandlingar som bevisar detta.

Om du föredrar det kan du dessutom välja att betala för PIA med presentkort från tredje part eller kryptovalutor. Detta ger ett extra lager av integritet. Sist men inte minst har PIA proxyservrar som dirigerar din VPN-anslutning genom ytterligare en serverplats. Detta gör det ännu svårare att veta varifrån din anslutning kommer.

Hastigheten är toppen

Hög säkerhet och integritet är naturligtvis en fördel. Men om hastigheten är långsam är det inte särskilt smart. Som tur är är det inte med PIA. PIA har ett globalt nätverk av avancerade VPN-servrar som är optimerade för anslutningshastigheter på 10 Gbit/s. Dessutom använder de några av de snabbaste VPN-protokollen i världen. Så du slipper frysningar, buffring, förseningar osv.

En annan fördel är att det inte finns några begränsningar i fråga om bandbredd eller data. Så oavsett hur mycket innehåll du strömmar, laddar upp eller laddar ner kommer dina data eller hastigheter aldrig att begränsas. I en serie tester av PCMag rankades deras VPN också som den snabbaste i världen.

PIA fungerar bra för spel

Om du spelar mycket kan PIA vara något för dig. Konfigurera deras VPN på din spelkonsol eller andra enheter så får du blixtsnabba hastigheter, obegränsade spel och innehåll samt skydd mot cyberattacker.

Du kan till exempel ändra din virtuella plats och få tillgång till spel, funktioner och spelinnehåll som är geografiskt blockerade. Eller så kan du byta plats och njuta av fördelarna med billigare priser på andra ställen i världen. Med denna VPN kan du enkelt spela över gränserna.

Välj mellan flera planer

Om du vill ha PIA kan du välja mellan flera planer:

  • Månadsvis: 87 kronor
  • 1 år: 1044 kronor
  • 3 år + 3 månader gratis: 3392 kronor

Om du är osäker på om PIA är något för dig kan du prova tjänsten utan risk. De erbjuder en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Tack vare denna garanti får du pengarna tillbaka om du inte är nöjd.

PIA är en rekommenderad VPN-tjänst

På det hela taget är detta en solid och användarvänlig VPN-tjänst med många bra funktioner. Det är en mycket säker tjänst som fokuserar på integritetsskydd

Dessutom finns det inga begränsningar för bandbredd eller data, så du kan strömma, ladda ner och surfa så mycket du vill. På det hela taget är PIA en mycket bra VPN-tjänst och du kan till och med prova den gratis med deras 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Skriv en kommentar