VPN för iPhone och iPad

En VPN är det enklaste och snabbaste sättet för dig att vara säker när du är på internet. VPN står för “Virtual Private Network” (virtuellt privat nätverk). När din dator, surfplatta eller mobiltelefon är ansluten till internet via Wi-Fi, kabel eller mobildata är din IP-adress synlig via din anslutning.

Guide för att konfigurera VPN för iPhone och iPad

På så sätt kan till exempel din internetleverantör se vilka webbplatser du besöker. Hackare kan dock också se din IP-adress, vilket gör att de kan ta sig in i din dator med virus och andra saker. Med en VPN för din iPhone eller iPad är du skyddad från nyfikna ögon.

VPN til iPhone og iPad
Så här ser det ut när du har en VPN aktiverad på din iPhone

Det är enkelt och okomplicerat att skaffa en VPN för din iPhone eller iPad. Först och främst ska du hitta en VPN-leverantör som du tror är bra för dina behov. NordVPN och ExpressVPN är mycket populära. För iPads och iPhones är CyberGhost också en bra VPN-leverantör. För mobiler och surfplattor måste du ladda ner en app, men för datorer är det bara ett vanligt program. De flesta leverantörer har en lättanvänd lista över vilket program eller vilken app som är rätt för den maskin du vill ha din VPN installerad på.

Var säker och anonym när du är på språng

Genom att ansluta telefonen till en VPN-anslutning får du en anonym och säker anslutning om du använder Wi-Fi på ett café eller bibliotek. Även om det kan vara trevligt att ha fri tillgång till Wi-Fi, till exempel på jobbet eller bara för skojs skull, kan det vara farligt att vara ansluten till en öppen anslutning. Det är alltid säkrast om anslutningen du använder är lösenordsskyddad. En VPN för din iPhone och iPad håller dig dessutom helt dold för hackare som använder en öppen och oskyddad Wi-Fi-anslutning.

Läs också: se svensk tv utomlands

Under en enda dag är du ofta på resande fot en stor del av tiden. De flesta människor måste antingen gå till skolan eller till jobbet, och på vägen hem finns det kanske några ärenden att uträtta. Din mobiltelefon kan visa din geografiska plats under dagen, men om du har en VPN-app installerad är din plats helt enkelt den VPN-server som du har valt att vara ansluten till.

Kort sagt, en VPN för iPhone och iPad ger:

  • Bättre prestanda för din iPhone eller iPad
  • Anonymitet på nätet
  • Högre säkerhet på nätet
  • En lösning för webbplatser med mera som är dolda bakom filter

Hur VPN fungerar för din iOS-enhet

Med en VPN för din iPhone och iPad är du mer eller mindre osynlig för omvärlden, åtminstone online. När du är online körs alla webbplatser och appar du använder via din leverantör. Genom att ladda ner en VPN-app till din iPhone eller iPad krypteras dina data mellan dig och leverantören. När du aktiverar din VPN på din iPhone, iPad eller annan dator ansluts du till en VPN-server. De flesta leverantörer har upp till flera, och du kan vanligtvis välja vilken specifik server du vill använda. På så sätt är du helt anonym.

Läs också: Titta på amerikanska Netfilx i Sverige

Det är viktigt att installera VPN-appen eller programmet på alla dina maskiner. VPN kan användas på alla datorer, surfplattor och mobiltelefoner, så när du har köpt tjänsten ska du komma ihåg att installera programvaran eftersom den bara fungerar på den mobiltelefon, surfplatta eller dator som den är installerad på.

Skriv en kommentar