HideMyAss

HideMyAss

29 kr/md
9.1

Sekretess och säkerhet

9.0/10

Funktioner

9.0/10

Hastighet och prestanda

8.0/10

Värde för pengar

9.5/10

Användarvänlighet

10.0/10

Pros

  • Du får ett bra månadspris jämfört med flera konkurrenter
  • Du får tillgång till en VPN-anslutning som är riktigt bra för onlinespel
  • Du får tillgång till dedikerade servrar optimerade för streaming och P2P-användning
  • Du får tillgång till mycket stabila och snabba servrar

Cons

  • Viss loggning av dina data görs, eftersom HideMyAss är föremål för mycket strikt brittisk lagstiftning
  • På trodTrots en god övergripande användarvänlighet finns det mycket begränsade anpassningsmöjligheters af en god overordnet brugervenlighed så er der meget begrænsede tilpasningsmuligheder

Ovan hittar du en snabb översikt över de positiva och negativa aspekterna av HideMyAss.

HideMyAss (även känd som Hide My Ass och HMA) är en av de absolut största och mest kända VPN-leverantörerna i världen, som ger användare tillgång till ett mycket stort nätverk av servrar till ett medelpris. Med servrar i så många som 190 länder – inklusive Sverige – är HideMyAss verkligen en världsomspännande VPN-leverantör, men är de verkligen så bra som deras rykte säger? Låt oss ta en närmare titt.

Från ägarna till ett antivirusprogram, så det finns ett fokus på säkerhet

HideMyAss ägs av samma företag som driver antivirusprogrammet Avast, så de fokuserar på att skapa en säker VPN-anslutning som kan skydda användare från obehagliga element när de är online.

HideMyAss krypterar sin VPN-anslutning med hjälp av VPN-protokollen OpenVPN, PPTP och L2TP, som alla anses vara mycket säkra. Det är dock klart rekommenderat att använda OpenVPN eftersom det har utvecklats med öppenhet i åtanke. Det innebär att du vet hur den skapades och att det inte finns någon risk för att obehagliga överraskningar gömmer sig i koden. Krypteringssäkerheten är alltså garanterad.

Är ditt privatliv också privat nu?

HideMyAss grundades och är fortfarande baserat i Storbritannien, som har mycket strikta lagar om insamling av information om enskilda personer. Detta gäller även på Internet. HideMyAss omfattas därför av brittisk lagstiftning som kräver att företaget lagrar information om sina användares rörelser på nätet. Dessa uppgifter kan sedan begäras av de brittiska myndigheterna i brottsutredningar.

Detta kan tyckas problematiskt och motsägelsefullt för en tjänst som används för ökad säkerhet och anonymitet. Men faktum är att det inte är något som kommer att påverka den vanliga användaren. För att få fram användbar information ur juridisk loggning krävs mycket resurser och arbete, och det är inte något som är relevant utom i de allvarligaste brottmålen.

Det har alltså ingen verklig inverkan på den vanliga användaren som bara vill lagra sin IP-adress för att förbättra sin säkerhet på nätet. HideMyAss lagrar inte information om vad användaren gör på nätet. Av rättsliga skäl måste de behålla vissa uppgifter i 12 månader, men endast de brittiska myndigheterna har tillgång till dem. Så om du inte gör något djupt kriminellt och kan leva med att de brittiska myndigheterna får tillgång till begränsade mängder information om dig, kan du använda HideMyAss. Men om detta är för mycket och du vill ha mer integritet måste du använda en annan VPN-leverantör.

HideMyAss har hastigheter i nivå med de snabbaste leverantörerna

HideMyAss har en mängd servrar som är spridda över hela världen. Där ligger hemligheten bakom den höga hastigheten som HideMyAss-servrarna levererar, eftersom du alltid har en server inom räckhåll där avståndet innebär ett absolut minimum av energiförlust.

Men servrar som ligger längre bort har också en mycket bra genomsnittshastighet, och denna konsekvent höga och pålitliga hastighet är en stor fördel om du vill strömma i Full HD eller spela spel online.

Och för att göra streamingupplevelsen ännu bättre och enklare har HideMyAss ett antal servrar som är särskilt avsedda för streaming. Detta ger användaren en extra stabil anslutning till de flesta streamingtjänster som Netflix, HBO och Hulu, men du kan också med fördel använda de dedikerade servrarna för att titta på svenska tv när du är utomlands. Dessutom är HideMyAss VPN-anslutningen bland de bästa i världen för att kringgå geografiska blockeringar på streamingtjänster och andra webbplatser. Men inte när det gäller Kina.

De höga hastigheterna och stabila anslutningarna är vanligtvis bra för att ladda ner stora mängder data, men de flesta HideMyAss VPN-servrar stöder inte P2P. HideMyAss har dock speciella servrar som inte bara tillåter P2P, utan är speciellt optimerade och dedikerade för att ge den bästa P2P-upplevelsen, så det låga antalet P2P-servrar är egentligen inget problem.

Den erfarna VPN-leverantören

HideMyAss har erbjudit VPN-lösningar sedan 2005, och det märks. Förutom appar som fungerar på Windows, Mac och Linux kan du också få appar för Android och iOS. På webbplatsen hittar du flera detaljerade handledningar som steg för steg guidar dig genom installation och inställning. Detta omfattar även guider för routrar. Och du kan ha upp till fem enheter online via samma VPN-anslutning samtidigt.

Användarvänligheten fortsätter i själva applikationen och i appen, som är enkel och intuitiv att använda och navigera i. Inte minst gör en väl utformad platsväljare det snabbt och enkelt att hitta rätt server. Med standardinställningarna visas sju rekommenderade servrar, och dessa väljs på en rimlig grund av hastighet och stabilitet. Men du kan också välja en lista över servrar som är optimerade för streaming eller spel.

Kan du leva med att HideMyAss omfattas av brittisk lagstiftning?

Om du letar efter en VPN-leverantör som till 100 procent garanterar att ingen information om dina resor på nätet kommer att lagras överhuvudtaget, är HideMyAss inget för dig. På grund av kraven i brittisk lag har de inte rätt att inte lagra viss information. I gengäld är dessa endast tillgängliga för de brittiska myndigheterna. Om du kan leva med detta kan HideMyAss fortfarande användas som en VPN-lösning.

HideMyAss är en prisvärd VPN-lösning som garanterar dig höga och pålitliga hastigheter över hela världen. Och VPN-anslutningen är mycket bra för onlinespel. Dessutom har VPN-leverantören flera dedikerade specialservrar som ger dig optimala förutsättningar för streaming av filmer och serier och för P2P-användning.

Skriv en kommentar