PureVPN

PureVPN

22 kr/md
8.8

Sekretess och säkerhet

9.5/10

Funktioner

9.0/10

Hastighet och prestanda

8.5/10

Värde för pengar

8.5/10

Användarvänlighet

8.5/10

Pros

  • Du får en VPN-lösning som är billigare än de flesta konkurrenter
  • Du får en riktigt stark säkerhetslösning med PureVPN som är helt i nivå med de flesta konkurrenter
  • PureVPN har en mycket strikt policy för att inte logga. Det bör dock nämnas att det har varit problem här tidigare, men PureVPN har helt klart återhämtat sig.
  • Du får tillgång till dedikerade servrar som är optimerade för streaming

Cons

  • Det finns praktiskt taget ingen kundtjänst att komma förbi
  • Själva VPN-klienten fungerar bra, men kan vara väldigt långsam och krånglig att använda
  • Hastigheten på servernätverket är långsammare än de flesta konkurrenter. Men de är fortfarande bra för streaming – men inte för spel

Vad vi fann för och emot att använda PureVPN

Ovan hittar du en snabb översikt över de positiva och negativa delarna av PureVPN-

PureVPN är känd som en av de billigaste VPN-leverantörerna på marknaden som fortfarande levererar en VPN-anslutning av god kvalitet. Men är PureVPN verkligen mer än bara ett bra pris? I korthet: Ja. Med den här VPN-anslutningen får du en riktigt solid prestanda med tillgång till många servrar spridda över hela världen. Även om VPN-anslutningen inte är långsam är den inte jämförbar med de bästa VPN-hastigheterna på marknaden.

Din säkerhet har blivit en prioritet

Förr var PureVPN det billiga alternativet till alla etablerade VPN-leverantörer, men det var också så att man i stort sett fick vad man betalade för. PureVPN hade tidigare problem med en nedgradering av sin loggningsstrategi, men det bör betonas att detta har åtgärdats sedan dess.

VPN-anslutningen och företaget tar nu din säkerhet och integritet på stort allvar, och VPN-anslutningen kommer inte på något sätt att lagra någon information om dina rörelser på nätet, så nu kan du använda PureVPN utan att behöva vara rädd för dina privata uppgifter. En automatisk kill-switch bryter din internetanslutning om VPN-anslutningen oväntat bryts. Detta säkerställer att ingen känslig information delas med nätverket.

PureVPN 1
PureVPN har nu också ett No Log Certificate

Ett stort antal servrar att välja mellan. Ett otroligt antal IP-adresser

PureVPN har ett stort antal servrar att välja mellan för din VPN-anslutning. Antalet är över 2 000 servrar spridda över hela världen på 180 olika platser och i 140 olika länder. Det innebär att du har en mycket god chans att hitta en bra och snabb server. VPN-anslutningen väljer automatiskt den snabbaste servern som upptäcks. Det innebär att VPN-anslutningen vanligtvis startar med en lokal server, men du kan naturligtvis välja en annan.

2.000 servrar är mycket och en imponerande siffra. Men anledningen till att du verkligen måste ta hatten av för PureVPN är att de har upp till 150 IP-adresser per server. Det ger dem över 300 000 IP-adresser totalt, vilket gör dem till den VPN-leverantör som har flest IP-adresser på marknaden, och det bidrar till att minimera risken för överbelastning av deras servrar.

Intuitiv design med stor användarvänlighet

PureVPN utmärker sig verkligen med sitt mycket användarvänliga gränssnitt, vilket gör det lätt att komma igång snabbt och säkert, särskilt för användare som inte har så mycket erfarenhet av VPN-anslutningar. Till att börja med finns det fem alternativ att välja mellan. Dessa är säkerhet, frihet på internet, stream, IP-borttagning och fildelning. Därefter anpassas gränssnittet automatiskt så att det bäst motsvarar det du valt.

Med funktionen internetfrihet kan användaren till exempel snabbt välja vilken region – vilket land – han eller hon vill använda Netflix från. Det gör det snabbt och enkelt att börja titta på till exempel amerikansk Netflix. Installationen är också mycket enkel och okomplicerad, och om du skulle ha några problem finns det på webbplatsen en mängd användarvänliga guider för en mängd olika enheter. Det enda negativa som kan sägas om designen är att den kan vara lite långsam ibland, så du kan uppleva en viss fördröjning i svarstiden ibland. Men inte tillräckligt för att förstöra den övergripande positiva känslan.

PureVPN har servrar som är avsedda för streaming och P2P-fildelning

PureVPN är ett utmärkt val för enkel och snabb tillgång till de största streamingtjänsterna. Under streamingalternativet i huvudmenyn hittar du en lista över servrar runt om i världen som är särskilt bra för streaming. Detta ger dig den enklaste och snabbaste åtkomsten till till exempel Netflix i USA eller BBC iPlayer i Storbritannien, där du kan strömma filmer och serier med bra överföringshastigheter utan hackande avbrott eller förlust av anslutning.

När det gäller P2P-fildelning har denna VPN-leverantör också ett stort antal servrar där detta är ett alternativ. PureVPN anser själva att de har några av de absolut snabbaste hastigheterna för en VPN-anslutning. Och även om de kanske inte är de snabbaste, ger VPN-anslutningen en riktigt bra hastighet som med tanke på priset är riktigt bra.

PureVPN kan användas på många olika system

PureVPN erbjuder program och appar för många olika system som Windows, Mac, Android och Linux. Du kan till och med få specialkonfigurerade routrar som alla har PureVPN installerat.

Men det slutar inte där, för PureVPN har också skapat en rad olika guider för att hjälpa dig att skydda enheter som inte låter dig installera en app eller ett program, till exempel Chromecast, ditt PlayStation eller Xbox och Apple TV.

Hjälp och kundtjänst släpar lite efter

Något skulle kunna tyda på att ett sätt för PureVPN att hålla abonnemangspriset ganska lågt är genom att snåla på kundtjänsten, eftersom den inte är i nivå med många andra VPN-leverantörer. Personalen i livechatten svarar mycket snabbt, men kan vanligtvis inte hjälpa till med mer än de mest grundläggande frågorna för nybörjare. Om du skickar ett e-postmeddelande till dem får du också ett snabbt svar. Men det är oftast en hänvisning till en guide på deras webbplats.

Det finns dock många guider och ett stort antal vanliga frågor på webbplatsen som faktiskt kan vara till stor hjälp. Men om du stöter på ett mer märkligt problem finns det inte mycket hjälp att få.

PureVPN är mycket mer än bara en billig VPN-anslutning

En VPN-anslutning från PureVPN är ett utmärkt val för alla som vill ha mer säkerhet när de är på nätet. Säkerheten och integriteten är oöverträffad, och det fungerar riktigt bra. Företaget har tidigare haft problem med att fullt ut skydda användarnas integritet, men detta har rättats till idag.

Priset är naturligtvis ett stort plus, och om du kan leva utan någon användbar kundtjänst är det inget fel att använda PureVPN. VPN-anslutningen ger tillgång till ett mycket stort antal servrar och du får riktigt bra hastigheter över hela linjen. Dessutom gör de streamingoptimerade servrarna det lättare att få en permanent och effektiv anslutning till till exempel Netflix i USA. Själva programvaran är lätt att använda, men kan ibland vara lite långsam att svara, men det är inte något som är irriterande.

PureVPN har också fått en plats på vår Topp 5 VPN-tjänst.

Skriv en kommentar