VyprVPN

VyprVPN

25 kr/md
9.1

Sekretess och säkerhet

9.7/10

Funktioner

8.5/10

Hastighet och prestanda

9.0/10

Värde för pengar

9.5/10

Användarvänlighet

9.0/10

Pros

  • Du får en mycket stark säkerhetslösning med VyprVPN som helt uppfyller förväntningarna
  • VyprVPN har en mycket strikt policy för ingen loggning och VPN-leverantören tar din integritet på största allvar. Något företaget visade genom att låta en oberoende tredje part analysera deras policyer, rutiner och system där inget fel hittades
  • Du får tillgång till mycket stabila servrar med bra hastigheter

Cons

  • Att komma åt Netflix USA är ibland mycket svårt och du kan riskera att manuellt byta mellan många servrar för att hitta en som fungerar
  • Flera av de bästa funktionerna finns lagrade i Premium-utgåvan
  • VyprVPN Premium-utgåvan är ganska dyr, men detta kan till stor del undvikas genom att teckna ett långt abonnemang

Vad vi fann för och emot att använda VyprVPN

Här är en snabb översikt över de positiva och negativa aspekterna av VyprVPN

VyprVPN produceras av företaget Golden Frog och är känt för sina snabba överföringshastigheter, sina bra säkerhetsåtgärder och för att garantera din anonymitet på nätet. Med VyprVPN får du tillgång till över 700 servrar fördelade på 70 länder runt om i världen, och naturligtvis har de servrar i Sverige också. Och med ett pris i den nedre delen av mellanklassen verkar det vara en intressant VPN-lösning. Inte minst när Golden Frog själv har den snabbaste VPN-anslutningen på marknaden.

VyprVPN levererar förstklassiga säkerhetsåtgärder

VyprVPN presterar riktigt bra när det gäller användarsäkerhet. Krypteringsnivån är mycket hög och ligger helt i linje med de bästa konkurrenterna på marknaden. En automatisk kill switch stänger snabbt av din internetanslutning om VPN-anslutningen misslyckas. Detta säkerställer att inga luckor i ditt skydd online öppnas oavsiktligt.

Dessutom har VyprVPN sina egna DNS-servrar som din internettrafik dirigeras genom. Det ger bättre skydd och innebär också att du inte behöver oroa dig för DNS-läckor från okända servrar från tredje part. Dessutom har VPN-anslutningen en extra NAT-brandvägg som automatiskt blockerar all oönskad inkommande trafik.

VyprVPN lägger till en unik touch till sin säkerhet

Golden Frog har dock utrustat VyprVPN med något helt unikt. VyprVPN har nämligen fått sin egen unika version av den hyllade och rekommenderade OpenVPN, som är den säkraste VPN-tjänsten med öppen källkod på marknaden. Chameleon, som den här versionen av OpenVPN kallas, gör det lättare att få anonym tillgång till webbplatser som annars blockerar användningen av VPN-anslutningar.

Chameleon, liksom OpenVPN som det bygger på, är en 256-bitars kryptering som godkänts för användning av den amerikanska militären. Själva Chameleon-krypteringsprotokollet har skapats genom att anpassa OpenVPN-krypteringen så att de krypterade uppgifterna inte visar att de faktiskt är krypterade. Med andra ord efterliknar krypteringen data som inte är krypterad, vilket gör att analysverktyg för Deep Packet Inspection (DPI) inte kan upptäcka krypteringen och ge användare tillgång till platser som normalt skulle blockera användare som använder en VPN-anslutning.

Chameleon ger exakt samma skydd som OpenVPN-protokollet som det bygger på. Den gör det dock möjligt för användaren att komma åt webbplatser eller system som annars skulle blockera VPN-anslutningar. Den används inte i stor utsträckning i västvärlden, men den är mycket användbar i till exempel Iran och Kina, där VPN-anslutningar aktivt spåras och blockeras.

VyprVPN respekterar din integritet

Golden Frog, företaget bakom VyprVPN, är från Schweiz och har därför inte några myndighetskrav på loggning av användarinformation. Företaget har en strikt policy om att inte logga, och VPN-tjänsten lagrar inte användarinformation om personuppgifter, internetanvändning eller beteende, nedladdningar eller uppladdningar, användningstid eller var och till vilken server du är inloggad.

Golden Frog är dessutom ett av de få företag som har låtit ett oberoende tredjepartsföretag granska sina system och sina interna förfaranden och riktlinjer. Och här har inga brott mot lagstiftning, policyer eller något annat som företaget lovat användarna hittats.

VyprVPN har snabba och pålitliga hastigheter, men det är inte det snabbaste

På Golden Frog kan man skryta med att VyprVPN är världens snabbaste VPN-anslutning. De hävdar att de har uppnått detta med hjälp av unika och särskilt effektiva koder som inte bara gör deras servrar och hela deras kryptering mycket säkra, utan också gör att de kan arbeta bättre tillsammans.

Detta kan dock inte bekräftas – och flera tester tyder faktiskt på att även om VyprVPN är en riktigt snabb och stabil VPN-anslutning finns det några konkurrenter som verkar slå dem i hastighet.

Deras servrar har dock mycket tillförlitliga hastigheter med mycket små variationer. Och du kan hitta denna pålitliga hastighet nästan oavsett var du väljer att använda en server. Du får alltså en imponerande stabilitet som är idealisk för streaming i Full HD och för P2P-användning.

Det bör dock nämnas att VyprVPN har vissa problem med den amerikanska versionen av Netflix, där tjänsten har mycket svårt att upprätthålla en serveranslutning. Med detta menar vi att om du hittar en server som fungerar med Netflix i USA i dag kommer den med största sannolikhet inte att fungera i morgon. Det breda utbudet av servrar innebär att du kommer att hitta en som fungerar så småningom, men det kan vara frustrerande att behöva prova många olika servrar för att hitta en som fungerar.

En riktigt bra användarupplevelse

VyprVPN är inte så raffinerat i sitt utseende, men bortsett från estetik är gränssnitten i appar och datorprogram mycket användarvänliga och enkla. Detta betonas med en liten sammanfattning under varje VPN-protokoll, vilket gör det lättare för nybörjare att förstå vad som är värt att veta.

Ibland är det dock ganska irriterande att man måste logga in flera gånger i mobilapparna, men i övrigt finns det en bra kontroll över användningen. Det är också väldigt enkelt att installera VyprVPN. Något som inte tar många minuter att hantera. De många installationsguider som du hittar på webbplatsen ger enkla och tydliga instruktioner för installation på alla enheter som kan användas med tjänsten.

Hastigheterna, säkerheten och användarvänligheten är av högsta klass – och VyprVPN gör det bra.

VyprVPN från Golden Frog är en bra VPN-lösning för dig som vill ha god säkerhet och integritet utan att kompromissa med stabilitet eller hastighet.

Den besvärliga åtkomsten till Netflix kan bli ett återkommande irritationsmoment, och därför har Golden Frog valt att spara några av de bästa funktionerna i Premium-utgåvan så att du inte får hela upplevelsen med den vanliga utgåvan. Men om du tecknar en tvåårig prenumeration är priset för Premium-utgåvan inte längre en faktor, eftersom du får en enorm rabatt. Så om du kan överleva att behöva leta lite då och då efter rätt server för Netflix finns det inget som hindrar dig från att använda VyprVPN.

Se även våra recensioner av Windscribe och HideMyAss.

Skriv en kommentar