Streama VM-matcher live med VPN (gratis) – 2026 FIFA World Cup

Streama VM! Med en VPN kan du streama alla VM-matcher, oavsett var du befinner dig i världen!

Tors. 11 juni 2026 – Sön. 19 juli. 2026 kommer fotbolls-VM att hållas i Canada, Mexico og USA. Även om värdlandet är mycket omdiskuterat är det fortfarande världens största fotbollsturnering och fotbollsfans över hela världen sitter redo framför tv-skärmen för att titta på den.

Var du än befinner dig i världen kan du se händelserna – till och med på ditt eget språk. Det kräver en VPN, men det är både enkelt och billigt att få den, så du kommer garanterat inte att missa ett enda VM-ögonblick.

Varför du inte kan streama svenska program utomlands

Om du är utomlands och vill se en match med svenska kommentatorer – eller om du är i Sverige och vill se en match på ett annat språk – kan det vara lite krångligt.

Detta beror på att matcherna vanligtvis streamas från din IP-adress, som tillhör det land du befinner dig i

Detta innebär att en svensk IP-adress motsvarar svenska sidor och program och en spansk IP-adress motsvarar spanska sidor och program. Många svenska webbplatser blockerar innehåll om du har en utländsk IP-adress.

Lyckligtvis kan du enkelt och säkert lösa detta problem genom att använda en VPN-anslutning. VPN gör dig anonym eftersom all trafik skickas via en säker server. På så sätt kan du välja “var du befinner dig” och du tilldelas en IP-adress för det land du väljer.

Om du vill titta på VM-matcherna med en svensk kommentator när du är på semester i Spanien kan du välja en svensk VPN-anslutning och få en svensk IP-adress, så att det inte är några problem att streama VM-matcherna från de svenska TV-kanalerna TV2 och DR.

Hur du streamar säkert via en VPN

Det är både lagligt och säkert att använda en VPN – så länge du använder den tilldelade IP-adressen i lagliga syften

Och en VM-match är det verkligen.

Gör följande för att använda en VPN:

  • Ladda ner en VPN-anslutning (t.ex ExpressVPN som har en 30-dagars provperiod)
  • Välj serverplats (för svensk TV välj Sverige)
  • Gå till den plattform du vill strömma från (t.ex. TV2 Play eller dr.dk)
  • Om det behövs, skapa en användare på plattformen och börja strömma virtuella maskiner

Tips: ExpressVPN erbjuder en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti – så du kan köpa deras VPN och streama VM – och om du inte vill använda tjänsten efter det kan du be om pengarna tillbaka.

Många svenska VPN-leverantörer har erbjudanden för nya kunder med gratis testversioner, så du kan prova på att streama via VPN gratis.

Strömma VM-matcher gratis med VPN

Översikten nedan visar vilka kanaler i olika länder som erbjuder gratis streaming av VM-matcherna. Om du vill se några av matcherna via dessa kanaler kan du byta land via din VPN.

Sverige

Streama VM-matcher live med VPN (gratis) - 2026 FIFA World Cup 1

Kanal DR TV

Du kan använda DR TV gratis och det krävs inte ens att du skapar en användare, så länge du använder en svensk IP-adress. Du bör dock vara medveten om att endast hälften av VM-matcherna visas på DRTV, eftersom kanalen delar rättigheterna med TV2, som är en betal-TV-kanal.

Sverige

Streama VM-matcher live med VPN (gratis) - 2026 FIFA World Cup 2

Kanal SVT

Sveriges SVT är motsvarigheten till Sveriges DRTV. Det är deras public service-kanals streamingtjänst och de har rättigheterna att visa hälften av VM-matcherna.

Norge

Streama VM-matcher live med VPN (gratis) - 2026 FIFA World Cup 3

Kanal NRK TV

Norges NRK TV är motsvarigheten till Sveriges DRTV. Även i Norge delar man rättigheterna till VM med TV2, så du kan streama hälften av matcherna gratis via NRK TV.

Storbritannien / England / UK

Streama VM-matcher live med VPN (gratis) - 2026 FIFA World Cup 4

Kanal BBC iPlayer

Kanal ITV Hub

Streamingtjänsten BBC iPlayer visar ett urval av VM-matcherna gratis. Detta är de matcher som BBC har rätt att visa, inklusive Englands öppningsmatch mot Iran den 21 november.

ITV Hub visar också utvalda matcher från VM, inklusive Wales och Englands matcher, samt ett urval av andra matcher.

Tyskland

Streama VM-matcher live med VPN (gratis) - 2026 FIFA World Cup 5

Kanal ARD

Kanal ZDF

Tyskland är en av de stora favoriterna i årets fotbolls-VM, så den tyska kanalen ARD kommer att streama de tyska matcherna och andra viktiga matcher.

ZDF visar också ett stort urval av årets VM-matcher, så om du är intresserad av tyska matcher (med tyska kommentatorer) är det dessa två streamingtjänster du ska titta på.

Frankrike

Streama VM-matcher live med VPN (gratis) - 2026 FIFA World Cup 6

Kanal TF1

Via den franska gratis streamingtjänsten TF1 kan du följa ett urval av VM-matcherna, särskilt de franska matcherna, eftersom landet är regerande mästare och kommer att försöka försvara sin titel.

Spanien

Streama VM-matcher live med VPN (gratis) - 2026 FIFA World Cup 7

Kanal RTVE

Med fokus på de matcher som Spanien spelar, samt ett urval av utslagsmatcher och viktiga matcher i allmänhet, kan du streama gratis fotbolls-VM via Spain RTVE.

Italien

Streama VM-matcher live med VPN (gratis) - 2026 FIFA World Cup 8

Kanal RAIPlay

För italienska matcher och kommentarer är den italienska streamingtjänsten RAIPlay rätt ställe att gå till.

Gratis streaming av VM:s höjdpunkter

Medan kanalerna i Norden visar hälften av matcherna på gratis kanaler, är det i de andra europeiska länderna oftast så att det är främst deras egna länders matcher som visas gratis.

Om du vill komplettera matcherna kan du streama mål och höjdpunkter gratis via FIFA+ och FIFA:s YouTube-kanal.

VANLIGA FRÅGOR

Kan man streame VM gratis i USA?

I USA är det bara betalkanaler som har rättigheter att visa VM-matcher. Du kan streama matcherna via prenumeration på Sling Blue, DirecTV Stream och Hulu + Live TV.

Hvornår starter og slutter VM 2022?

VM 2022 i Qatar startar den 20 november 2022 och finalen går av stapeln den 18 december 2022. Totalt kommer 64 matcher att spelas.

Skriv en kommentar