Så här ser du Super Bowl gratis via live stream med en VPN

Är du ett inbiten Super Bowl-fan och har du också lagt märke till att det finns geoblockering när de sänder den på BBC iPlayer? Då kan det bli en riktigt frustrerande upplevelse eftersom din svenska IP-adress gör det omöjligt att se amerikansk tv.

Det finns dock ett bra alternativ för att häva denna geoblockering via en tjänst som kallas VPN. Den här tjänsten fungerar genom att en VPN ändrar din IP-adress och ger dig en ny som är lokaliserad i det land som du väljer och önskar.

På så sätt kommer en streamingplattform som BBC iPlayer att tro att du befinner dig i ett annat land och därmed frigöra dig, så att du enkelt och effektivt kan titta på din favorit Super Bowl

Så här ser du Super Bowl gratis via live stream med en VPN 1

Guide till hur du skaffar en VPN-tjänst

För att få en effektiv och säker VPN-tjänst installerad behöver du bara följa de tre enkla stegen som vi beskriver här

  1. Du laddar ner en VPN. Vi rekommenderar följande NordVPN.
    Se nästa avsnitt för mer information om denna tjänst
  2. Du ansluter till en server i Storbritannien. I själva verket kan du bara streama gratis från BBC iPlayer i Storbritannien
  3. Logga in på BBC iPlayer och börja titta på Super Bowl

NordVPN

🏆 Topptips för Super Bowl

NordVPN

✓ Ledande VPN-tjänst✓
Bra på att ta bort geoblockering✓
Spara 63 % via länken nedan

💡Tip: NordVPN erbjuder en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti – så du kan köpa deras VPN och titta på Super Bowl – och om du inte vill använda tjänsten efter det kan du be om pengarna tillbaka.

När det gäller val av VPN-tjänst rekommenderar vi NordVPN, världens ledande VPN-tjänst

Kolla gärna in deras aktuella erbjudanden och ladda sedan ner deras programvara så att du garanterat har tillgång till tjänsten oavsett var du befinner dig i världen.

Du kan använda NordVPN på både en dator och en smartphone, och tjänsten har applikationer för Microsoft Windows, Android TV och Android iOS samt macOS och Linux.

Du kan ställa in den manuellt för trådlösa routrar, andra plattformar och NAS-enheter

Super Bowl: Så här fungerar det

Om du gillar amerikansk fotboll är du förmodligen också ett fan av NFL:s årliga final, Super Bowl. Finalen spelas alltid av vinnarna i AFC- och NFC-konferenserna.

Tidigare spelades finalen den första söndagen i februari, vilket gällde fram till 2021. Från och med 2022 har man dock börjat spela den andra söndagen i februari. På så sätt vet du när på året du ska titta på slutspelet.

Relaterat: stream fotbolls-VM gratis

När Super Bowl-finalen spelas tävlar de två lagen om den eftertraktade och prestigefyllda silvertrofén, Vince Lombardi Trophy. Den är uppkallad efter en före detta spelare och tränare vid namn Vince Lombardi.
När det vinnande laget lyfter silverpokalen i sin seger kan de lyfta en pokal i sterling silver som har designats av Tiffany and Co i New York

Självklart är upptakten till Super Bowl-finalen fylld av matcher som du vill följa och som alltid är spännande att titta på eftersom resultatet sällan är känt i förväg. Det kan dock vara en utmaning att se alla dessa matcher om du befinner dig i Sverige och “bara” har en vanlig svensk IP-adress.
Här ser vi hur du fortfarande kan se alla matcher, inklusive den spännande Super Bowl-finalen, från en svensk internetplats utan att bli blockerad av de amerikanska streamingtjänsterna

Tiden i Sverige för Superbowl i USA

När du vill titta på Super Bowl är det viktigt att veta när matcherna spelas i USA, amerikansk tid. Därför bör du vara medveten om tidsskillnaden som spelar roll för när du kan se matcherna hemma i Sverige.

EvenemangSvensk tid (CET)Amerikansk tid (p.m. EST)
FörspelVanligtvis kl. 22:00Vanligtvis 13:00-18:00.
MatchstartTypiskt 00:3018:30
Sista visselpipa*3-4 timmar efter matchstart3-4 timmar efter matchstart

* sluttiden kan variera kraftigt beroende på händelser i matchen och antalet gånger som tiden stoppas.

Om du vill se matchschemat löpande kan du titta här. Den ger dig en fullständig översikt över de kommande matcherna och när du ska vara redo att fånga de spännande Superbowl-matcherna med din nya VPN.

Skriv en kommentar