VPN för Mac

Så här konfigurerar du VPN för Mac

VPN för Mac 1

VPN står för Virtual Private Network och innebär helt enkelt att webbplatser och liknande inte kan läsa av din IP-adress. Din IP-adress är helt unik, vilket gör det möjligt för webbplatser att lagra uppgifter om dig och dina rörelser på webbplatsen. Denna kunskap kan till exempel användas för att skräddarsy annonser och reklambanners som du är mer frestad att klicka på. Många människor, både i Sverige och utomlands, tycker inte om att deras uppgifter lagras och används på detta sätt. Det är detta som en VPN kan användas för att sätta stopp för och göra det möjligt för dig att vara anonym på nätet.

VPN är ett program eller en app som kan laddas ner till alla datorer, mobiltelefoner och surfplattor. Därför behöver du inte köpa flera VPN-anslutningar om du till exempel har både Mac och Windows. Du kan också använda samma säkra anslutning på din MacOS-drivna Mac som på din Android-drivna telefon, det finns bara olika sätt att ansluta maskinen till anslutningen.

NordVPN

NordVPN

30 dagar full tillfredsställelse eller pengarna tillbaka

SEK 20/månad

Surfshark

Surfshark

Spara över 80 % och få 2 månader gratis

SEK 19/månad

ExpresVPN

ExpressVPN

Prova 30 dagar riskfritt. 100 % nöjdhetsgaranti

SEK 50/månad

Vad kan en VPN för din Mac göra?

En VPN-anslutning ansluter till din IP-adress. Samma VPN fungerar därför på alla dina datorer, telefoner och surfplattor, så länge du ansluter varje maskin till den säkra anslutningen. En VPN för Mac kan därför fungera lika bra för alla andra maskiner och operativsystem. En VPN är helt enkelt ett program som ger dig total anonymitet på nätet. Den håller din geografiska plats och de webbplatser du besöker helt hemliga – både för potentiella hackare och din egen internetleverantör.

Läs också: Netflix i USA i Sverige

För att konfigurera din VPN på din Mac måste du först köpa en VPN-tjänst. Några av de mest populära är NordVPN och ExpressVPN. Båda dessa leverantörer fungerar på samma sätt och ger dig tillgång till en server som håller din IP-adress hemlig för alla andra. När du har köpt och laddat ner din VPN väljer du den helt enkelt i menyn Inställningar under Nätverk. I själva verket ser VPN ut som en vanlig anslutning till Internet, men när du väl är ansluten är du helt anonym och därför säkrare på nätet.

I korthet får du:

  • Förbättra säkerheten på din Mac
  • Möjlighet att komma åt webbplatser som tidigare var dolda bakom ett filter
  • Bättre prestanda för din Mac
  • Total anonymitet på nätet

Förbli anonym på internet med en VPN-anslutning

En VPN gör det säkrare att gå ut på nätet, oavsett om du vill ha en VPN för Mac eller andra system. En VPN fungerar genom att dölja din specifika och unika IP-adress för alla andra eftersom du får tillgång till internet via din VPN-leverantörs server. Därför är det bara den servern som är tillgänglig och öppen, och din IP-adress är i sin tur helt privat. De servrar du kan välja mellan kan också vara placerade var som helst i världen, så länge leverantören har en server där, förstås. Detta kan få det att se ut som om din IP-adress befinner sig fysiskt i Storbritannien, till exempel.

Läs också: Guide för svensk tv utomlands

Med geografisk anonymitet och anonymitet på nätet är du mycket säkrare på internet. Alla uppgifter som din IP-adress normalt skulle lagra är krypterade, så att alla webbplatser, din egen leverantör och potentiella hackare inte kan lagra dina uppgifter. Det betyder också att du inte får annonser som är anpassade till dina onlinevanor eller din fysiska plats.

Skriv en kommentar