SurfShark VPN

SurfShark

19 kr/md
9.6

Sekretess och säkerhet

9.7/10

Funktioner

9.7/10

Hastighet och prestanda

9.2/10

Värde för pengar

9.5/10

Användarvänlighet

9.8/10

Pros

  • Det är enkelt att komma åt amerikanska Netflix.
  • Du får stabila servrar med bra hastighet.
  • Användarvänligheten är på topp.
  • Du kan surfa säkert på offentliga nätverk
  • Du surfar anonymt och information lämnas inte vidare till tredje part

Cons

  • Sikkerheden er ikke lige så god som ved de store spillere på markedet.
  • Hastigheden er god, men ikke den hurtigste.

Vad vi upptäckte för och emot att använda SurfShark VPN

Ovan hittar du en lättläst översikt över fördelarna och nackdelarna med att använda SurfShark VPN.

SurfShark VPN anser sig vara den bästa allround-VPN:n. Med det menar de att deras tjänst är utmärkt att använda för både Netflix, anonym surfning och sist men inte minst för att vara säker på offentligt Wi-Fi. Men kan detta verkligen vara sant? Vi har tagit reda på det. Vi har därför sammanställt allt som finns att veta om SurfShark VPN och om det fungerar så bra som de påstår att det gör.

Tillgång till Netflix fungerar felfritt

Flera av de stora aktörerna på marknaden, som ExpressVPN och NordVPN, misslyckas konsekvent med att avblockera Netflix i USA. Därför var vi kritiska till deras försäljningsargument om att SurfShark är lätt och okomplicerat att komma åt. Men man måste ge dem en eloge. Även om det är ett litet försäljningsargument för en relativt ny VPN-tjänst måste man ta hatten av för vad de kan göra.

Det kan också bero på att de är en relativt ny aktör på marknaden och därför fortfarande lyckas gå under Netflix radar. Så om du vill ha tillgång till de häftigaste showerna är det bäst att du skyndar dig innan det förändras!

Hastigheten och kvaliteten är också bra – så du kan göra allt för att strömma här.

SurfShark VPN lever upp till den vanliga säkerheten

Du kan tryggt använda SurfShark när det gäller säkerhet. För här är allting helt och hållet på samma nivå. Precis som andra VPN-tjänster erbjuder de en policy för nollloggning, vilket innebär att din trafik inte kan spåras. Genom att använda SurfShark kommer du därför inte att övervakas eller få information om dina rörelser på nätet såld till dig.

Naturligtvis erbjuder de också tjänster som Kill Switch. Din anslutning äventyras därför, så att dina onlineaktiviteter och känsliga data inte exponeras. Detta är naturligtvis något som vi förväntade oss, så du kan känna dig ganska säker här också.

På det hela taget är säkerheten därför mycket god. Vi skulle dock kunna behöva lite mer avancerade funktioner. Säkerheten är därför inte den bästa – men den är tillräckligt bra för vanlig användning, till exempel för att streama den nya Disney Plus.

Det är enkelt att installera SurfShark VPN

När vi provar en ny VPN-tjänst håller vi alltid andan när vi konfigurerar den. För man vet aldrig. Men med SurfShark var det tack och lov enkelt. Allt som krävs är ett klick på Installera och kör, så är det klart. Det är därför en tjänst som är lätt att använda även för dem som kanske inte ofta använder VPN-tjänster, eftersom det finns en gräns för hur många problem du kan stöta på.

Du är helt skyddad på offentligt Wi-Fi

Särskilt denna punkt är viktig att följa, eftersom gratis och offentligt Wi-Fi är en hotspot för hackare. Därför är det absolut nödvändigt att SurfShark VPN är säkert att använda även här. Vi kan lova dig att det är det efter våra tester. Säkerheten är absolut optimal på den här punkten – så om du ofta använder offentligt Wi-Fi kan du vara helt säker med SurfShark.

SurfShark VPN är snabb, men inte den snabbaste

Det är inte något som de skryter om, men därför är det nu väldigt bra att som användare använda en VPN där hastigheten är okej och där man åtminstone kan streama i relativt hög kvalitet.

SurfShark VPN gör ingen besvikelse här. Deras servrar har pålitliga och stabila hastigheter med begränsade variationer. Den goda och stabila hastigheten gäller oavsett var du väljer att använda en server. Om du föredrar att använda en VPN för att streama kan du därför tryggt göra det med SurfShark.

Användarvänligheten är toppen

Om användarvänlighet är viktigt för dig kan du lika gärna installera SurfShark direkt. För här får de ett tydligt plus i boken. Många VPN-program tar inte hänsyn till användarvänligheten och har ofta dåliga menyer. Men så är inte fallet med SurfShark, som har en fantastisk plattform för mobil och PC. Den är snyggt utformad och lätt att använda. Appen fungerar också utmärkt.

Så det finns inget att anmärka på användarvänligheten, som ligger nära de stora aktörerna som NordVPN och ExpressVPN.

Skriv en kommentar