ExpressVPN

ExpressVPN

45 kr/md
9.7

Sekretess och säkerhet

9.5/10

Funktioner

10.0/10

Hastighet och prestanda

9.5/10

Värde för pengar

10.0/10

Användarvänlighet

9.5/10

Pros

  • Du får den kanske bästa och mest professionella kundservicen på marknaden
  • Du får en riktigt stark säkerhetslösning med ExpressVPN som ger dig flera lager av skydd. ExpressVPN har en mycket strikt policy för ingen loggning, och VPN-leverantören är väldigt öppen med sitt avstånd från alla typer av loggning - mycket betryggande
  • Du får tillgång till det kanske snabbaste VPN-servernätverket i världen, vilket ger dig bra hastigheter och en stabil anslutning oavsett var i världen du ansluter till en server. Alla servrar är P2P-kompatibla (även om ExpressVPN inte berättar om detta)
  • Du får riktigt bra alternativ för streaming och alternativ för att kringgå geoblockering

Cons

  • En automatisk avbrytare saknas i appar för mobila enheter
  • Priset är lite högre än de flesta konkurrenter

Vad vi fann för och emot att använda ExpressVPN

Här är en snabb översikt över de positiva och negativa aspekterna av ExpressVPN

ExpressVPN(besök dem här) är en mycket populär leverantör av VPN-lösningar, och de har ett riktigt gott rykte på marknaden. Och med ett stort nätverk, hög säkerhet och vad de kallar den snabbaste VPN-anslutningen på marknaden finns det goda skäl till att ExpressVPN klarar sig bra på en mycket konkurrensutsatt marknad

Men priset är högre än de flesta konkurrenterna. Får du verkligen så mycket mer än konkurrenterna med ExpressVPN? Låt oss ta en titt.

Din internetsäkerhet står i fokus

Sikkerhed på internettet

ExpressVPN tar sina användares säkerhet på allvar, och det är alltid en bra utgångspunkt när man överväger en VPN-leverantör. VPN-anslutningen använder avancerad AES-256-kryptering, liksom många andra. ExpressVPN sticker ändå ut genom att förklara i detalj vad deras kryptering innebär.

De berättar öppet för alla att de använder en AES-256 CBC-kryptering med ett 4096-bitars SHA-512 RSA-certifikat som primär kryptering av sin kontrollkanal, och sedan använder de ytterligare en Hash Message Authentication Code som förhindrar att de kan ändra data som skickas till och från dig i realtid. Det är en imponerande säkerhet och en imponerande öppenhet som visar att ExpressVPN är övertygade om sin förmåga och sina VPN-lösningar.

Men säkerhetsåtgärderna slutar inte där. VPN-anslutningen stöder också Perfect Forward Secrecy, vilket ger dig en helt ny krypteringsnyckel varje gång du går online via VPN-anslutningen. Dessutom får du en ny krypteringsnyckel en gång i timmen, vilket innebär att om någon mot all förmodan skulle få tillgång till ditt internetbeteende kan de få tillgång till den i högst 60 minuter.

VPN-anslutningen skyddar mot DNS-läckor, som nästan alla VPN-lösningar, men ExpressVPN har ett extra skyddslager även här. De har egna DNS-servrar med 256-bitars kryptering. Detta eliminerar helt och hållet den risk som är förknippad med OpenDNS-servrar, och förutom ökad säkerhet ger det också enklare tillgång till många blockerade webbplatser på webben.

Den enda lilla anmärkningen om säkerhet är att när du använder de olika apparna för mobila enheter finns det ingen automatisk kill-switch, som det finns i versionen för din dator. Detta är bara en liten detalj, men om du är helt fokuserad på säkerhet kan detta innebära att du hamnar i en situation där du omedvetet förlorar ditt VPN-skydd.

Din integritet är och förblir helt privat

När man tittar på ExpressVPN och deras öppenhet när det gäller säkerhet och kryptering är det uppfriskande att de har ett lika öppet förhållningssätt när det gäller att hantera din integritet. Många VPN-leverantörer säger att de har en policy för loggningsfrihet, men förklarar den mycket vagt. Det är inte fallet med ExpressVPN.

Här skryter de inte med stora bokstäver på hemsidan om att de inte har någon loggningsstrategi, utan i stället beskriver de i detalj under avsnittet som handlar om funktioner och egenskaper hur de inte kommer att och inte kan registrera information om användarnas internetbeteende, trafikdata, DNS eller annan personlig information.

Din IP-adress och hur länge du är online per session registreras inte heller, och inte heller vilka nya IP-adresser som din VPN-anslutning får och har fått tidigare. Det bör dock nämnas att VPN-anslutningen samlar in anonym information om datum, använda servrar och versionsnummer för de appar som används med VPN-anslutningen

Detta är information som inte kan hota din integritet eller användas för att identifiera eller spåra dig. ExpressVPN insisterar på att denna information endast används för att optimera deras VPN-lösningar.

ExpressVPN gör ett bra jobb när det gäller säkerhet och skydd av användarnas integritet, och deras öppenhet när det gäller deras krypteringsteknologi och deras policy om att inte logga information för att optimera deras VPN-lösningar är mycket trovärdig. De har dock ännu inte låtit en tredje part granska deras rutiner och system (något som NordVPN och VyprVPN har gjort med stor framgång). Detta är bara för att ge det sista och sista beviset på att de faktiskt håller vad de lovar. Men det här är en mycket liten kritisk kommentar på en punkt där ExpressVPN i övrigt är riktigt bra.

ExpressVPN hävdar att det är den snabbaste VPN-lösningen på marknaden

Men är de det? För det första är det svårt att ge ett definitivt svar på detta eftersom det kan förekomma stora tillfälliga variationer i hastigheterna på de olika servrarna runt om i världen. Och den personliga utrustningen kan ofta vara ett lika stort hinder för anslutningen som problem på en server.

Flera oberoende tester visar dock att VPN-anslutningen har tillgång till många snabba och stabila servrar i Europa och USA. Men höga hastigheter uppnåddes också i Asien, Sydamerika, Afrika, Australien och Nya Zeeland, även om de var något till mycket långsammare än de europeiska och amerikanska hastigheterna. På det hela taget fungerar VPN-anslutningen mycket bra när det gäller snabba och stabila anslutningar.

Men om ExpressVPN är den snabbaste VPN-lösningen ska vi låta vara osagt. Faktum är dock att servrarna presterade mycket bra i testerna, vilket är en stor fördel om du till exempel vill streama eller ladda ner stora filer. Och VPN-anslutningen fungerar riktigt bra när det gäller att till exempel låta dig titta på amerikansk Netflix i Sverige.

Och när det gäller möjligheten att ladda ner stora mängder data är VPN-anslutningen också bäst. ExpressVPN har valt att inte nämna något om P2P-fildelning i sin beskrivning av sin VPN-lösning, och det kan bero på att P2P ofta används för olagliga nedladdningar – något som inte uppmuntras. Det visar sig dock att alla tillgängliga servrar faktiskt stöder P2P, och det finns inga begränsningar för bandbreddsanvändning eller nedladdningsvolymer.

ExpressVPN lever helt upp till förväntningarna

Vi förstår varför detta är en av de mest populära VPN-lösningarna på marknaden, eftersom deras VPN-anslutning lever upp till förväntningarna. Allt från säkerhet till användarintegritet och snabbhet är toppklassigt

För att inte tala om deras kundtjänst, som är oöverträffad och bemannad av proffs som verkligen vet vad de pratar om. Den enda egentliga kritiken är att det saknas en automatisk kill-switch för appar för mobila enheter. Om du kan bortse från detta, eller om du bara behöver använda en VPN-anslutning på din dator, är ExpressVPN en säker, användarvänlig, professionell och snabb VPN-tjänst.

Skriv en kommentar